Turistit voivat ajaa Thaimaassa kansainvälisellä ajokortilla, jollaisia Suomessa myöntää Autoliitto. Suomalainen ajokortti ei siis riitä.

Maassa pidempään oleskelevalta vaaditaan jo paikallinen ajokortti. Sen saaminen edellyttää muutaman tunnin mittaista testiä, joka ei kerro paljoakaan ajotaidoista. Monet thaimaalaiset autoilijat eivät ole läpäisseet edes tätä testiä vaan ovat hankkineet oman ajokorttinsa rahalla tai suhteilla.

Ajokorttia ei useinkaan kysytä siinä vaiheessa, kun on vuokraamassa mopoa tai autoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sitä ei tarvittaisi: ilman ajokorttia ajaminen on Thaimaassa lainvastaista kuten Suomessakin! Poliisi järjestää ratsioita ja vakuutuskin on voimassa vain, jos ajajalla on käypä ajokortti.

Bangkokin Khao San -kadulla myydään väärennettyjen opiskelijakorttien ja pressikorttien lisäksi kansainvälisiä ajokortteja. Tähän lankaan ei ainakaan pidä mennä, koska jokainen ammattipoliisi erottaa väärennökset vaikka silmät ummessa. Jos ottaa riskin ja käry käy, varmastikin on parempi yrittää näyttää hädän hetkellä vaikka suomalaista kirjastokorttia kuin väärennettyä kansainvälistä korttia.