trader-vics.jpgBrunssi on myöhään aamupäivällä nautittava tuhti ateria, joka yhdistää aamiaisen ja lounaan. Se nautitaan mahdollisesti viinin kera. Mikäpä olisi mukavampi tapa aloittaa lepopäivä kuin kunnon sunnuntaibrunssi?

Bangkok on sunnuntaibrunssien luvattu kaupunki. Kun viiden tähden hotellit pistävät pöydät koreaksi, herkkusuun valintaa rajoittaa oikeastaan vain kisa istumapaikoista – paikat ovat usein loppuunmyytyjä ja varaukset on tehtävä ajoissa – ja toki myös raha, sillä aivan ilmaisiksi nämä herkut eivät tule.

Trader Vic’s -ravintola Bangkok Marriott Resort & Spa -hotellissa on saavuttanut ansaittua mainetta yhtenä kaupungin parhaista brunsseista. Tämä 1499++ bahtin hintainen täysimittainen brunssi sisältää juomat ja nautitaan polynesialaiseen tyyliin rennon livejazzin tahteihin jokinäkymiä ihastellen (kuva). Avoinna 11.30–15.00. Pöytävaraukset suositeltavia (puhelin 02 476 0022 tai www.marriottdining.com).

Kaupungin upein ja samalla hintavin brunssi löytyy Four Seasons Bangkok -hotellista. Se on sen verran suosittu, että pöytävaraus on pakollinen ja pitäisi tehdä viikkoa etukäteen (puhelin 02 250 1000). Makupaloja valmistetaan näyttävästi paikan päällä, ja vieraat voivat valita istumapaikkansa kolmesta eri ravintolasta – Aqua, Madison tai Spice Market. Brunssiin sisältyvät lähes kaikki kuviteltavissa olevat herkut vuohenjuustosta kaviaarin kautta foie gras -pisteen antimiin. Hinta 2350++ bahtia sisältää myös juomat. Avoinna 11.30–15.00.

Sukhothai Bangkok ja sen Colonnade-ravintola tarjoilevat brunssia, jossa meren antimet ovat hyvin edustettuina. Valikoima ja palvelu ovat täälläkin huippuluokkaa. Hinta on 1850++ bahtia, tosin viinistä veloitetaan erikseen. (Varaukset: 02 344 8725.)

Sunnuntaibrunsseja tarjoilevat muiden muassa myös Royal Orchid Sheraton (1190++ bahtia), JW Marriott Bangkok (1290++ bahtia) ja Plaza Athenee (2100++ bahtia).