dusit-pullo.jpgDusit Zoo on Thaimaan vanhin eläintarha. Sen rakennutti aikanaan kuningas Chukalongkorn (Rama V) puistoksi omaan käyttöönsä aivan kuninkaallisen palatsin viereen. Vuonna 1938 se avattiin eläintarhana julkiseen käyttöön.

Nykyään Dusit Zoo on yksi Thaimaan suosituimmista eläintarhoista ja siellä käy keskimäärin 2,5 miljoonaa vierailijaa vuosittain. Dusit Zoo sijaitsee Khao Dinin puistossa, Bangkokin Dusit-alueella aivan parlamenttitalon ja Dusit-palatsin vieressä.

Dusit Zoo avaa ovensa päivittäin aamukahdeksalta ja sulkeutuu iltakuudelta. Sisäänpääsymaksu on huokea 100 baht (2 e) aikuisilta ja 50 baht lapsilta.

Porteista sisään astuessa eteen avautuu liki 30 hehtaarin alue, jossa on yhteensä 1600 eläintä. Eläimiä on laidasta laitaan niin Thaimaasta kuin muualtakin maailmasta. Saatatpa jopa kohdata suomalaisille tutun peuran omassa aitauksessaan.

dusit-lisko.jpgRauhan tyyssija keskellä
kaupungin kaaosta

Osa eläimistä kulkee alueella vapaana, ja aitauksissakin olevien eläinten olot näyttävät pääosin hyviltä. Alue on siistissä kunnossa ja puiston vihreys saa mielen lepäämään Bangkokin liikennekaaoksen jälkeen.

Alueen keskiosa on lampea, jossa voi kierrellä polkuveneillä. Jos kävely tuntuu kuumana päivänä raskaalta, voi myös hypätä aluetta kiertävän ”junan” kyytiin. Puiston laitamilla on useita show-lavoja, joissa voi seurata esimerkiksi apinoiden ja papukaijojen esityksiä.

Alueella on myös kioskeja ja muutama ravintola, joten eväitä ei ole välttämätöntä ottaa mukaan kokopäivän reissulle. Alueen miinuspuoli on vessojen vähyys, joka kannattaa ottaa huomioon perheen pienimpien kohdalla. Kun eläimiä on töllistelty lähes väsymykseen, on alueen eteläpäässä vielä lapsille tarkoitettu tivolialue.

dusit-karhu1.jpgTekemistä riittää siis koko päiväksi, ja 2 e pääsymaksu on hintansa arvoinen.

Hyvää eläintarhapäivää Bangkokin humussa!

Yhteystiedot:
Dusit Zoo
71 Rama V Road
Chitrlada sub-district
Dusit district, Bangkok 10300
Tel. +66 2 281 2000
Avoinna klo 8-18
Show-ajat ma–pe 11.00, 13.00, 14.30; la–su 11.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00
www.zoothailand.org