Don Mueang (aiemmin kirjoitusmuodossa Don Muang) on vanha Bangkokin kansainvälinen lentoasema. Vuonna 1924 kaupalliselle liikenteelle avattu Don Muang suljettiin uuden kansainvälisen Suvarnabhumi-lentokentän avauduttua syyskuussa 2006.

Halpalentoyhtiöiden valitettua uuden lentokentän hinnoista kertaalleen suljettu Don Muang avattiin uudelleen maaliskuussa 2007. Samalla nimen kirjoitusasu ja lentokenttäkoodi vaihtuivat: Don Mueang -kentän koodi on nykyään DMK. Entistä BKK-koodia käyttää uusi Suvarnabhumi-kenttä. (ICAO-koodi VTBD).

Don Mueang -kentälle lentää nykyään kolme lentoyhtiötä: Thai Airways, Nok Air ja One-Two-GO Airlines. Kentältä tehdään kotimaan lentoja. Osa näidenkin yhtiöiden lennoista lähtee uudelta kentältä, joten matkustajan on syytä olla tarkkana!

Suomesta lähtevät lennot Bangkokiin eivät tule Don Mueang- vaan Suvarnabhumi-lentokentälle.

Yhteydet
lentokentälle

Don Mueang on noin 24 kilometriä Bangkokin keskustasta pohjoiseen. Matka keskustan ja lentoaseman välillä vie taksilla noin 40 minuuttia, kun käytetään maksullista pikatietä – liikenteestä riippuen joskus huomattavasti pidempäänkin, joten on hyvä varautua jopa 90 minuutin matkaan.

Yleiset taksit ovat matkustajaterminaalin edessä. Taksia otettaessa kerrotaan ensin lentokentän virkailijalle osoite, jonka tämä kirjoittaa lappuun. Osa lapusta annetaan taksinkuljettajalle, toinen osa on tarkoitus pitää itsellä mahdollisia ongelmatilanteita varten.

Taksi lentokentälle maksaa yleensä noin 200 baht. Lentokentältä lähdettäessä kuljettajalle täytyy maksaa mittarilukeman päälle 50 baht lentokenttälisämaksua, jos määränpää on Bangkokin alueella. Maksua ei tule lentokentälle mentäessä, vain sieltä poistuttaessa.

Jos käytetään pikatietä (tollway), matkustaja vastaa myös näistä maksuista. Tietulleja on kaksi ja ne maksavat yhteensä 20-70 baht.

Etäisyys vanhan ja uuden lentokentän välillä on noin 40 kilometriä, ja siirtyminen on hidasta. Taksimatkan hinta on noin 350 baht. Lentokenttien välillä kulkee myös edullisia kaupunkibusseja, joilla matka kestää noin 45 min – 1,5 h.

Lähtevät ja saapuvat lennot