bangkok-air.jpgBangkok Airways on hieman erilainen kuin muut thaimaalaiset halpalentoyhtiöt: ensinnäkin se ei oikeastaan ole kovin halpa kilpakumppaneihinsa verrattuna! Siinä missä Air Asia ja Nok Air kilpailevat jatkuvasti tarjouksilla, Bangkok Airways pitää hintansa melko vakaasti yläkantissa.

Vastaavasti tosin palvelukin on keskitasoa parempaa, matkustajille mm. tarjotaan ennen lentoa pientä purtavaa Bangkok Airwaysin omassa loungessa. Halpalentoyhtiötä kuvaavampi nimitys yhtiölle saattaakin olla se, jota se itse käyttää: Asia’s Boutique Airline.

Bangkok Airways lentää nykyisin 8 kohteeseen kotimaassa ja 15 kaupunkiin ulkomailla. Bangkokissa tukikohtana on Suvarnabhumi-kenttä. Jo parikymmentä vuotta nykyisellä nimellään toimineen lentoyhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1968, jolloin se aloitti Thaimaan ensimmäisenä yksityisenä ilmailualan yhtiönä nimellä Sahakol Air.

Bangkok Airwaysilla on laivastossaan 17 lentokonetta, joista yhdeksän on suihkukoneita ja loput potkurikoneita. Nämä ovat usein värikkäästi lomateemoin maalattuja.

Omistaa Samuin
lentokentän

Bangkok Airways on rakennuttanut ja omistaa Thaimaassa kolme omaa lentokenttää: Koh Samui, Sukhothai ja Trat. Nämä ovat kaikki mielenkiintoisia myös turisteille: Sukhothai on kuuluisa rauniokaupunki ja Itä-Thaimaassa sijaitsevasta Tratista voi jatkaa lautalla Koh Chang -saarelle.

Turistin kannalta ehkä tärkein reitti on silti Bangkok–Samui. Lennot ovat matkan pituuden vuoksi Samuin-kävijöille houkutteleva ja helppo matkustusvaihtoehto. Samuilta pääsee myös useisiin muihin kohteisiin Bangkokin lisäksi, jopa Pattayalle.

Koh Samuin vuonna 1989 valmistuneella pienellä ja omaleimaisella lentokentällä on trooppisen rento ilmapiiri. Koska Bangkok Airways omistaa Samuin lentokentän, se käytti sitä pitkään yksinoikeudella. Thai Airways aloitti lennot saarelle vasta huhtikuussa 2008.

Samuin-lennot ovat thaimaalaisittain kalliita, liput maksavat ennakkoon varattuna 2000-3000 bahtia ja tiskiltä ostettuna vielä enemmän. Samuilta lähdettäessä peritään lisäksi vielä 300-500 bahtin lentokenttävero.

Bangkok Airwaysin turvallisuushistoriassa on yksi tahra: Marraskuussa 1990 jo käytöstä poistunut konetyyppi epäonnistui lähestymisessä yrittäessään laskeutua Koh Samuille rankkasateessa. Kaikki 33 matkustajaa ja 5 miehistön jäsentä menehtyivät.

Bangkok Airways