Nok AirNok Air on osittain Thai Airwaysin omistama thaimaalainen halpalentoyhtiö. Nok tarkoittaa thaiksi lintua, ja yhtiö on tullut tunnetuksi värikkäistä, linnun nokalla kuvioiduista lentokoneistaan.

Nok Air pitää tukikohtanaan Bangkokin vanhaa Don Mueang -lentokenttää. Siten se sopii hyvin yksittäisiin lentoihin, mutta on huono valinta kansainvälisiä vaihtoyhteyksiä ajatellen (esim. Helsinki-Bangkok -lennot tulevat Suvarnabhumi-kentälle).

Nok Airin lentokohteet Thaimaassa ovat (Don Mueang -kentältä) Chiang Mai, Chiang Rai, Udon Thani, Ubon Ratchathani, Loei, Hat Yai, Phuket, Nakhon Si Thammarat, Trang ja Krabi. Chiang Maista lähdettäessä kohteet ovat Udon Thani, Mae Hong Son, Chiang Rai, Pai ja Phare.

Kansainväliset kohteet ovat Bangalore Intiassa ja Hanoi Vietnamissa. Näihin lennetään Suvarnabhumi-kentältä, josta on myös yksi kotimaan lento (Hua Hin).

Halpalentoyhtiö
tarjoaa ykkösluokkaa

Nok Airin lennot ovat varsin edullisia, joskin yleensä hivenen kalliimpia kuin Air Asian lennot. Yhtiöllä on kuitenkin usein hyviä tarjouksia. Joskus mainostetaan jopa muutaman bahtin hintaisia lentoja, tosin hintaan lisätään tuntuvasti erilaisia lisämaksuja ja veroja.

Lennoilla myydään juomia (myös olutta päinvastoin kuin Air Asian lennoilla) ja pientä purtavaa. Halukkaat voivat ostaa myös lämpimän ruoan. Tarjolla on monenlaisia Nok-aiheisia leluja.

Koneessa on määrätyt istuinpaikat. Oman paikkansa voi halutessaan valita ennen lentoa online-palvelussa.

Lentoyhtiö myy lisämaksusta Nok Plus -paikkoja koneen etuosassa. Tarjolla on 535 bahtin lisähintaan tilavampi istuin, välipala, lehtiä ja 30 kiloa matkatavaroille (economy-luokassa 15 kiloa). Nok Plus -lippua voi muuttaa maksutta ennen lähtöä.

Pieniä tahroja
turvallisuudessa

Vuonna 2006 kaksi Nok Air -yhtiön konetta teki hätälaskun.

Toinen kone joutui palaamaan Bangkokin lentokentälle moottorissa ilmenneen vian vuoksi. Laskeutuessa jarrutus epäonnistui ja kone liukui kiitoradan pään yli, jolloin kaksi matkustajaa loukkaantui. Kyseessä ei ollut Nok Air -kuvioitu kone vaan Thai Airwaysin kalustoon kuuluva, ”Operated by Nok Air” -teipattu kone.

Toinen kone poikkesi reitiltään ja laskeutui Phuketin lentokentälle samoin moottoriongelman vuoksi. Kukaan ei loukkaantunut.

Nok Air on perustettu vuonna 2004. Yhtiöllä on 650 työntekijää. Laivasto koostuu lähinnä Boeing 737-400 -koneista.