Air AsiaThai AirAsia on malesialaisen Air Asian tytäryhtiö Thaimaassa. Se tarjoaa Thaimaan halpalentoyhtiöistä yleensä edullisimmat hinnat moniin kohteisiin. Erilaisia alennuskampanjoita on paljon. Lopullisia hintoja on tosin joskus vaikea päätellä mainoksista ja web-sivustolla ensin näytettävistä hinnoista, koska niihin tulee runsaasti erilaisia lisämaksuja ja veroja.

Air Asian tukikohtana on Bangkokissa uusi Suvarnabhumi-lentokenttä, mistä on suurta hyötyä lentoja yhdistettäessä, koska myös kansainväliset lennot Bangkokiin laskeutuvat sinne.

Yhtiö lentää Bangkokista useisiin naapurimaihin: kohteita ovat Kiina (Macau, Schenzen, Xiamen), Vietnam (Hanoi), Kamputsea (Phnom Penh, Siem Reap), Burma (Yangon), Malesia (Kuala Lumpur, Langkawi, Penang) sekä Singapore.

Thaimaan sisäisiä lentoja on runsaasti. Thai Air Asian kohteina kotimaassa ovat Bangkokista lähdettäessä Chiang Mai, Chiang Rai, Hat Yai, Khon Kaen, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Phuket, Surat Thani, Ubon Ratchathani ja Udon Thani.

Lisäksi Chiang Maista, Krabilta ja Phuketista on suorat lennot Kuala Lumpuriin.

Kalusto vaihtelevaa,
lennot myöhässä

Air Asian kalusto on kunnoltaan vaihtelevaa ja osin melko iäkästä. Lentoyhtiö käyttää pääosin Boeing 737-200 -koneita, lokakuusta 2007 lähtien myös aivan uusia Airbus A320 -koneita.

Lennot ovat usein myöhässä ja matkustajia saatetaan informoida huonosti. Turvallisuus on kuitenkin ollut hyvä: Air Asia -konsernin historian aikana ei ole tapahtunut yhtään vakavaa lento-onnettomuutta.

Koneissa on vapaat istumapaikat. Ryntäystä on kuvattu kaoottiseksi joillakin kansainvälisillä reiteillä. Lisämaksusta on ostettavissa 200 bahtin hintainen Xpress boarding -palvelu, jolla pääsee lähtöportilla jonon ohitse, saa kuljetuksen koneeseen erillisellä pikkubussilla ja voi valita istumapaikan ensimmäisten joukossa. Useimmiten tämä palvelu on kuitenkin melko turha.

Lennoilla myydään halukkaille pientä välipalaa. Kaikkia tuotteita tosin ei välttämättä ole saatavilla ja lopuistakin kannattaa pysyä erossa, ellei ole todella nälkäinen. Alkoholijuomia ei ole tarjolla.