Thaimaan hotellien ja majoituspaikkojen valikoima ja samalla hintahaitari on valtava. Tarjolla on kommuuneja reppumatkailijoille, viihtyisiä guesthouseja, persoonattomia massahotelleja ja toisaalta viiden tähden palvelua kaikilla mausteilla. Ja aivan kaikkea näiltä väleiltä.

Useimmat Thaimaan hotellit ottavat vastaan varauksia internetin kautta. Monilla web-sivustoilla on myös arvosteluja hotelleista. Niihin kannattaa tutustua ennen valintaa pettymysten välttämiseksi.

Agoda paljon matkaavien suosikki

Aktiivisten Thaimaan-matkailijoiden suosikkipalvelu hotellien varaukseen Aasiassa näyttää olevan Agoda.fi-varauspalvelu (suomeksi; Agoda.com englanniksi).

Agoda on kattava, helppokäyttöinen ja erittäin edullinen koko Aasiassa. Muun maailman osalta sen hintatasoa kannattaa vertailla tarkemmin. Varauksista saa myös bonuspisteitä.

Karkea jaottelu hinnan mukaan

Hotellin valinta lähtee yleensä käytettävissä olevasta budjetista. Hinnat riippuvat paljon paikkakunnasta, hotellin sijainnista ja tasosta sekä sesongista. Alla on erittäin karkea jako siitä, mitä rahalla saa:

  • Alle 10 €/yö: omalla vastuulla -luokka
  • 10-15 €: halvat
  • 15-30 €: vaatimattomat
  • 30-50 €: keskitasoiset
  • 50-10 €: korkeatasoiset
  • 100-200 €: luksus-hotellit
  • 200++ €: superluksus

Kulkuyhteydet ovat tärkeitä

Hinnan lisäksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, missä hotelli sijaitsee: esimerkiksi Bangkokissa liikkuminen on sinänsä edullista, mutta etenkin ruuhka-aikoina hidasta ja vaikeaa, jos lähistöllä ei ole SkyTrain-, metro- tai BRT-asemaa (nopea bussilinja).

Reppumatkaajien suosimat edullisimmat majapaikat Bangkokissa ovat yleensä Banglamphun alueella, Khao San Roadin ympäristössä. Liikematkaajat suosivat Silomin aluetta, joka on kaupungin bisneskeskus. Vilkas Sukhumvit puolestaan on paitsi turistien, myös kaupungissa asuvien länsimaalaisten suosima. Chinatownista voi löytää hivenen erikoisempia majapaikkoja.

Halvimmat majapaikat eivät ota varauksia

Kaikkein halvimmat majapaikat eivät ota vastaan varauksia. Huoneen saa yksinkertaisesti kävelemällä sisään ja tiedustelemalla, onko vielä vapaata. Samalla täytyy maksaa pieni takuumaksu.

Liikkeellä kannattaa olla puolenpäivän aikoihin. Huoneen vuokra maksetaan käteisellä päivä kerrallaan ja se voi olla hyvinkin alhainen, jopa alle 200 baht mutta yleisemmin 300-500 bahtin tietämillä. Hinta riippuu mm. siitä onko huone ilmastoitu.

Ryhmämajoitusta on tarjolla vieläkin edullisemmin, jopa alle sadan bahtin hintaan.

Edullisimpia majapaikkoja ei voi varata ennakkoon eikä ainakaan internetin kautta. Niistäkin löytyy silti tietoa ja arvosteluja joiltakin web-sivuilta ja foorumeilta, esim. TheBackPackerista.