Golf on Hua Hinin ykköslaji ja Hua Hin Thaimaan ykköspaikka golfareille. Kaupungin ympäristöstä löytyy kahdeksan kansainvälistä tasoa olevaa golfkenttää, joista Thaimaan vanhin kenttä, Royal Hua Hin Golf Club (kuvassa) sijaitsee lähes keskustassa, välittömästi rautatieasemaa vastapäätä. Näistä huippuluokan kentistä johtuen Hua Hin onkin saavuttanut golf-matkailijoiden vankkumattoman suosion.

Mikäli golf-kärpänen ei ole vielä puraissut, voit palkata itsellesi edullisesti vaikka yksityisopettajan ja pääset kokeilemaan tätä suosittua lajia, jossa liikkuvaan palloon osuminen ei ole tarpeellista. Illalla on sitten kierroksen päälle hyvä ottaa jalka- tai kokovartaloöljyhieronta jossain Hua Hinin keskustan thai-hierontapaikoissa.

Norsuratsastus on Thaimaan matkalla niitä lähes pakollisia juttuja. Hua Hinissä norsun selkään pääsee helposti hieman keskustan ulkopuolella Pala U:n vesiputouksille johtavan tien varrella. Temppelialueelle sijoittunut Hua Hin Elephant Village on hyvin organisoitu norsufarmi, jossa on helppoa ja turvallista ottaa ensikosketus tähän toimintaan.

hua-hin-golf.jpgMaasto on kuivahkoa mutta melko tasaista, eikä loppumatkan pieni vesistön ylityskään ole pelottava edes lapsille. Tunnin ratsastus maksaa noin 1 000 bahtia henkilöltä ja puoli tuntia 450 bahtia. Kierroksen jälkeen pääsee syöttämään norsuja lunastamalla korillisen banaaneja 100 bahtin hintaan. Temppelialueen ulkopuolella voi ihailla suuria istuvia Buddhan patsaita tai mutakylvyssä itseään viilentäviä mustia sikoja.

Toinen, hieman pienempi norsufarmi sijaitsee Khao Takiabin juurella. Molempiin pääsee helposti pyytämällä tuk tuk -kuskilta tarjouksen kuljetuksesta ja ratsastuksesta. Todennäköisesti tarjouksen saa kyllä pyytämättäkin.

Snorklausta ei Hua Hinin rannoilla oikeastaan voi harrastaa, mutta parin kolmen tunnin matkan päässä etelässä on Koh Talun yksityisomistuksessa oleva saari, jossa pääsee melomaan, snorklamaan ja sukeltamaan. Tiedustele tätä paratiisisaarta keskustan matkatoimistoista. Saarella on yksi hotelli, jossa voi halutessaan yöpyä ja jakaa matkan rasitukset näin kahdelle päivälle.

Kalastamaan pääsee matkatoimistojen kautta, joissa myydään mm. päiväretkiä avomerelle. Hintaan sisältyvät yleensä lounas ja kaikki tarvittavat kalastusvälineet. Khao Takiabin kalastussatamasta voi neuvotella itselleen myös oman kalastusmatkan oppaineen. Näihinkin sopimuksiin sisältyy kaikki tarvittava kalastusvälineistö.

Thai-nyrkkeilyä
kahdella areenalla

Thaimaalaista urheilukulttuuria parhaimmillaan edustaa thai-boxing. Thai-nyrkkeily (Muay Thai) on kaukaista sukulaistaan, tavallista nyrkkeilyä, hieman viihdyttävämpi laji. Nyrkkeilyhansikkaiden suojaamien käsien käytön lisäksi potkiminenkin on sallittua.

Hua Hinissä tätä vauhdikasta menoa pääsee seuraamaan suomalaisen Jore Rissasen isännöimällä Grand Sport Stadiumilla. Paikka sijaitsee Grand hotellin edessä olevalla aukiolla, jossa viikonloppuisin järjestetään myös iltamarkkinat. Otteluiltoja on kahdesti viikossa, eivätkä nämä ottelut ole mitään näytösotteluita vaan täyttä toimintaa.

Vaikka kyseessä on todellinen kontaktilaji, sattuu areenalla erittäin harvoin varsinaisia loukkaantumisia. Ottelupäivän aikana Hua Hinin keskustassa jaetaan monistettuja mainoslehtisiä, joista käy ilmi illan ottelijat. Tapahtuma alkaa yleensä kello 21 ja sisältää puolenkymmentä viisieräistä ottelua. Näin siis siinä tapauksessa, että ottelu ei keskeydy esimerkiksi tyrmäykseen tai tuomarin keskeytykseen. Liput maksavat 500 bahtia kappale. Tunnelma areenalla on huikea varsinkin jos mukana on oman kylän poikia, jolloin paikalliset kannattajat pitävät äänekkäästi omiensa puolia.

Toinen thai-nyrkkeilyareena Thai-boxing Garden sijaitsee aivan keskustassa City Beach -hotellin lähistöllä. Näiden kahden areenan ottelut eivät osu koskaan samoille illoille, joten Hua Hinissä on viikoittain tarjolla useita mahdollisuuksia tutustua tähän Thaimaan kansallisurheiluun.

Muut Hua Hin -artikkelit