Hua Hinin alueelta löytyy sopivia hotelleja jokaiseen makuun ja matkabudjettiin. Tunnetuin hotelli lienee siirtomaatyyliin rakennettu Sofitel Centara, joka aloitti toimintansa jo 1920-luvulla rautatie-hotellina. Sofitelin rakentamisen voidaan katsoa aloittaneen Hua Hinin kasvun ja synnyn lomakohteena.

Sofitel sijaitsee aivan keskustassa Hua Hin Beachin pohjoispäässä. Hotellin piha-alueen eläimien muotoon leikatut pensaat ja istutukset kannattaa käydä katsomassa iltavalaistuksessa, vaikka ei hotellissa asuisikaan.

Luksus-hotelleja alueelta löytyy muitakin, kuten Anantara, Wora-Bura, Hilton ja Marriot. Suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimassa on näiden 4–5 tähden kylpylähotellien lisäksi hyviä keskitasoisia hotelleja kuten esim. City Beach, Sailom ja Napalai. Hotellia varatessa kannattaa varmistaa sen sijainti, sillä kaikki hotellit eivät sijaitse suoraan rannalla eivätkä edes kävelymatkan päässä keskustasta.

Omatoimimatkailijan majoitusvaihtoehdot ovat lähes rajoittamattomat, sillä hotellien lisäksi paikkakunnalta on helppoa vuokrata vaikka oma huvila tai condo meren rannalta. Monet korkeat rakennukset Hua Hinin ja Cha Amin rannoilla eivät nimittäin olekaan hotelleja vaan ns. condominiumeja eli omistusasuntoja, joiden asukkaat ovat pääsääntöisesti alueella vähintään puolivakituisesti asuvia turisteja ja thaimaalaisia.

Huvilat sijaitsevat yleensä Hua Hinistä sisämaahan päin ja ne on rakennettu projekteina eli yhtenäisinä suljettuina alueina. Omistajat vuokraavat huviloitaan joko suoraan tai vuokravälitystä harjoittavien kiinteistöyhtiöiden välityksellä.

Paljon hyviä
kalaravintoloita

Hua Hin on kuuluisa meren antimia tarjoavista kalaravintoloistaan, jotka on rakennettu pylväiden varaan meren rannalle. Näistä tunnetuin on Chao Lay, jossa Presidentti Halosenkin tiedetään vierailleen. Hyviä kalaravintoloita on lisää keskustassa.

Valtaosa keskustan ravintoloista tarjoaa perinteistä thai-ruokaa, mutta kaikkia mahdollisia kansainvälisen keittiön ruokapaikkoja löytyy myös. Hyviä ja edullisia ravintoloita keskustassa ovat esim. Sawasdee ja Jasmine.

Kannattaa myös vierailla yömarkkinakadun varrella sijaitsevissa ruokapaikoissa, vaikka niissä sisäänheittäjät ovatkin niitä hieman ärsyttäviä ”terve terve” -miehiä. Vuosikymmenten suomalaismatkailu on jättänyt jälkensä tännekin. Ruoka on kuitenkin hyvää ja edullista.

Muut Hua Hin -artikkelit