Hua Hinin symboliksi voidaan kutsua vanhaa 1920-luvulla rakennettua rautatieasemaa. Varsinaisen aseman vieressä aidattuna seisova kaunis puurakenteinen rakennus on kuninkaallinen junanodotushuone, jossa kuninkaalliset viettivät hetkisen Bangkokin-junaa odotellessaan. Valitettavasti odotushuoneeseen ei ole pääsyä, sillä sitä varjellaan huolellisesti kulutukselta.

Clock Tower, kellotorni, sijaitsee keskustan kohdalla päätien varrella aivan Wat Apmpharan temppelin edustalla. Torni sinänsä ei ole suuren suuri eikä oikeastaan edes varsinainen nähtävyyskään, mutta sen edustalta lähtevät yleensä paikallisista matkatoimistoista ostetut päivämatkat. Kellotornia pidetään yleisenä kohtaamispaikkana, joten sen sijainti kannattaa käydä tarkistamassa.

Khao Takiabin temppelivuori on nähtävyys, jota ei kannata jättää käymättä. Hua Hin Beachin eteläpäässä jököttävä vuori on noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Autolla tai skootterilla pääsee ylös tasanteelle, johon voi pysäköidä ajoneuvonsa. Matkan varrella tie kulkee läpi viehättävän Khao Takiabin kalastussataman. Ylhäällä on muutama baari ja pakollisia matkamuistomyymälöitä. Pysäköintialueelta nousevat pitkät portaat vuoren laelle temppelille, josta on hienot näköalat merelle kaupungin edustalle. Matkaesitteissä usein esiintyvät valokuvat Hua Hinistä on otettu juuri täältä temppelin edustalta.

hua-hin-2.jpgYmpäri aluetta juoksentelee apinoita, joita turistit ruokkivat ja valokuvailevat, ja tästä syystä Khao Takiabia kutsutaan myös apinavuoreksi. Apinat ovat erittäin taitavia ryöstelemään ruokaa ja tavaroita, joten kameroistaan ja laukuistaan kannattaa pitää hyvää huolta. Älä missään tapauksessa jätä laukkuasi esim. avonaiseen tuk-tukiin tai skootterin tarakalle.

Myyntikojuista voi ostaa pähkinäpusseja joilla apinoita on tarkoitus ruokkia. Aika usein vain käy niin, että tämä pussi riistetään varomattoman ruokkijan käsistä jo ennen kuin itse pähkinöiden heittely on alkanut.

Muutaman kilometrin päässä keskustasta pohjoiseen sijaitsee kuninkaan vanha tiikkipuusta rakennettu palatsi, Maruekatayawan palace, joka on avoinna yleisölle päivittäin klo 8–16. Sisäänpääsymaksua peritään 30 baht/henkilö.

Palatsi on uskomattoman kaunis pylväiden varaan nostettu rakennus meren rannalla. Kuninkaallisen loistelias huvila muodostuu 16 rakennuksesta, jotka on jaettu kolmeen ryhmään. Niitä yhdistävät kävelysillat, jotka on myös rakennettu pylväiden varaan. Alueella on myös kävelysilta jota pitkin pääsee keskelle mangrove-metsää.

Keskustasta hieman länteen kohti vuoristoa kohoaa Khao Hin Lek Fain näköalapaikka. Pääsy tänne vuorelle edellyttää taksin tai tuk-tukin vuokraamista tai sitten jotain itse ohjattavaa menopeliä. Vaivan palkkioksi näköalat Hua Hinin ylle ovat hienot. Kannattaa käydä kaikilla näköalalavoilla, joista on näkymät eri ilman suuntiin. Opasteet johdattavat perille näille lavoille. Alueella on myös temppeleitä ja mm. kuningas Rama VII:n patsas. Siellä voi nähdä myös riikinkukkoja ja helmikanoja käyskentelemässä vapaana.

Khao Sam Roi Yot -luonnonpuisto sijaitsee 40 kilometrin päässä Hua Hinistä etelään. Luonnonpuisto on saanut nimensä 300 vuorenhuipun mukaan. Paikan vetonaulana on suuri luolasto jonne päästäkseen joutuu kiipeämään lähes puoli kilometriä ylöspäin vuoren rinnettä. Luolassa sisällä on kuningas Rama V:n rakennuttama paviljonki. Luonnonpuisto on kuuluisa varsinkin runsaasta lintukannastaan. Paikalla on myös kauniita uimarantoja virkistäytymiseen ja vuorimaiseman edustalla oleviin pieniin saariin pääsee veneellä pientä korvausta vastaan.

Noin 60 kilometrin päässä Hua Hinistä kohti Burman rajaa sijaitsevat Pala-U:n vesiputoukset. Vesiputoukset ovat osa thaimaan suurinta luonnonpuistoa, Kaeng Krachan National Parkia. Sisäänpääsy tänne maksaa 400 bahtia. Sesongin aikana putouksilla käy runsaasti vierailijoita, mutta paikka on kyllä käymisen arvoinen. Putoukset itsessään eivät ole mitään valtavia, mutta jo matka sinne vie läpi ananasviljelmien ja taivaanrannassa siintävät vuoret ovat komeaa nähtävää.

Kwai-joen silta
on yhä käytössä

Sopivan matkan päässä oleva kohde on myös Kanchanaburin kaupunki, jonka halki virtaa kuuluisa Kwai-joki. Hua Hinistä tehdään paljon kahden päivän matkoja tänne toisen maailmansodan kuuluisalle tapahtumapaikalle. Pikkubussilla matka kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Majoitusvaihtoehtoja on monen tasoisia ja osa näistä ”pakettimatkoista” majoittaa osallistujansa Kwai-joella kelluvissa bungaloveissa.

Kaupungin keskustassa sijaitseva silta yli Kwai-joen on melkoinen turistinähtävyys. Kuuluisaksi sen on luonnollisesti tehnyt siitä vuonna 1957 tehty elokuva, joka sai peräti seitsemän Oscaria. Itse elokuva on kuvattu Sri Lankassa ja sen verran se on totuuteen perustuva, että vangit todella rakensivat puisen rautatiesillan, itse asiassa useitakin pitkin rataa.

Liittoutuneet tuhosivat sen kuuluisimman puusta tehdyn sillan sodan loppuvaiheessa. Japanilaiset tuottivat tilalle Indonesiasta käytetyn, teräksestä tehdyn sillan, mutta liittoutuneet onnistuivat tuhoamaan senkin. Tästä viimeisestä tuhotusta sillasta on kuitenkin edelleen käytössä molemmilla rantapenkoilla olevat osat. Keskiosan thaimaalaiset ovat rakentaneet uudelleen ainakin kahdesti.? Nykyinen käytössä oleva silta on siis autenttisella paikalla ja koostuu osittain Indonesiasta tuodusta sillasta.

Rautatie on edelleen käytössä. Thaimaan puolella se loppuu Nam Tokin rautatieasemalle lähellä Burman rajaa. Radan pohja on rakennettu sotavankien louhimaan ja kaivamaan uomaan. Paikoittain rata kulkee jyrkänteiden reunoilla ja halkoo kukkuloita ja vuoria, joten on helppo nähdä kuinka uskomattomiin suorituksiin vangit joutuivat venymään pysyäkseen hengissä.

Kanchanaburin keskustassa on suuri liittoutuneiden sotavankien hautausmaa, johon on haudattu 7 000 rautatien rakentamisessa menehtynyttä sotilasta. Keskustassa on kaksikin museota, jotka on omistettu näiden sotahistoriallisten tapahtumien muistolle.

Hua Hin: Aktiviteetit
Hua Hin: Ostokset
Hua Hin: Majoitus ja ruokailu