Huom. Artikkelin tiedot voivat olla vanhentuneita. Päivitys tulossa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse Thaimaahan viisumia. Kunhan on ostanut Thaimaan-lennot ja saapuu lentokentän kautta saa passiinsa leiman, jolla voi oleskella Thaimaassa turistina 30 päivää. Pidempää matkaa varten voi hakea suurlähetystöstä turistiviisumin, jonka pituus on 60 päivää tai 2×60 päivää (double entry).

Kun 60 päivän jakso alkaa lähestyä loppuaan, on joko poistuttava maasta tai haettava 30 päivän jatkoaikaa. Jatkoajan hakeminen on helppoa, vaikkakin se vaatii hieman aikaa ja matkustamista.

Turistiviisumin jatkoaikahakemukseen tarvitset:

  • Passin viisumilla
  • Passikuvan
  • Kopion passin nimisivusta sekä sivusta, jolla viisumi on
  • 1900 bahtia käsittelymaksua

Jatkoaikaa haetaan maahanmuuttovistossa (Immigration Office). Government Center B, jossa virasto sijaitsee, on Chaeng Watthana Soi 7:llä. Samalla poikkikadulla on myös hyvin saman näköinen mutta pienempi Government Center A.

Maahanmuuttovirasto sijaitsee B-rakennuksen 2. kerroksessa eteläisimmässä nurkkauksessa. Rakennuksen pohjakerroksessa on kopioliike, jossa voi ottaa tarvittavat kopiot.

Pyydä infotiskiltä kaavake viisumin jatkohakemusta varten (Visa Extension form). Täytä kaavake tähän varatulla pöydällä ja liimaa kuva hakemukseen. Löydät kaavakkeen täyttömallin.

Mene sisään toimistoon ja nouda vuoronumero (vihreä lipuke, J ja numero) ensimmäiseltä tiskiltä. Hakemus jätetään vuoronumerolla vihreällä kyltillä ”Visa Extension”-tekstillä merkittyyn pisteeseen. Hakemusta jättäessäsi sinun pitää maksaa 1900 bahtia käsittelykuluja.

Jos hakemus ja tarvittavat liitteet ovat kunnossa, saat uuden vuoronumeron passin noutoa varten viereiselle tiskille. Hakemuksen käsittelyyn menee parhaimmillaan vain noin 10 minuuttia. Nouda passisi omalla vuorollasi, ja mikäli kaikki on kunnossa, on sinulla jatkoaikaa Thaimaassa!

Viraston osoite:

Immigration Office
Government Center (B)
No. 120 Mu 3
Chaeng Watthana Soi 7
Thung Song Hong, Laksi
Bangkok 10210