Kata Yai, iso Kata tunnetaan yleisemmin nimellä Kata Beach. Kata Yai on idyllinen puolentoista kilometrin mittainen rantaosuus, jolla ei juurikaan ole ruokapaikkoja. Itse rannalta voi ostaa etelän hedelmiä ja virvokkeita. Suuret puut käppyräisine juurineen erottavat tien rannasta tarjoten auringon ja tuulen suojaa pysäköidyille ajoneuvoille.

Kata Beach on vilkas alue, jossa on paljon hotelleja sekä kaikki palvelut, joita matkailija tarvitsee ja joita matkailija ei tarvitse. Alueelta löytyy myös keinotekoinen lainelautailupaikka, ravintoloita, kansainväliset pikaruokaketjut sekä hotelleja tähdillä ja ilman.

Jokunen yökerho ja erillinen mökäbaarikatukin Katalla on. Saaren ehkä edullisin rahanvaihtopiste sijaitsee kylän kolmen tien risteyksessä, jossa liiketoiminnasta kilpailevat useat yrittäjät.

Kata Noi

Kata Noi, pikku Kata, on pieni hiekkaranta muutaman minuutin ajomatkan päässä Kata Yailta. Alueella asuu paikallisia. Palvelut ovat olemattomat. Ranta on hieno, ja siellä voi nauttia jonkinasteisesta yksityisyydestä. Rantatuoleja Kata Noilta ei ole yleensä bongattu. Omat eväätkin kannattaa ottaa mukaan.

Kata Noi ei ole aina täynnä turisteja.

Kata Noille pääsee vain omalla kyydillä eli skootterilla, autolla tai vaikka taksilla. Taksilla saapujan tulee varmistaa myös paluukyyti, koska uutta taksia Kata Noilta tuskin löytyy.

Kata Beachia ja Karon Beachia voi molempia majoitusalueina suositella parempina kuin saaren vanhinta ja täyteen rakennettua Patong Beachia. Yöelämään pääsee kellon ympäri taksilla.