backpackers.jpgBanglamphu-alue Bangkokissa on erityisesti reppumatkailijoiden suosimaa seutua. Siellä on paljon edullisia majataloja, baareja, ravintoloita ja nettikahviloita. Alueen keskuksena on Khao San -katu, josta on tullut maailmankuulu esimerkki monikulttuurisesta backpacker-ghetosta.

Thanon Khao San (myös muodossa Khaosan) sijaitsee noin kilometrin päässä kuninkaan palatsista ja Wat Phra Kaew -temppelistä. Se on lyhyehkö, pääosin kävelyliikenteelle varattu kadunpätkä, jonka varrella käydään vilkasta katukauppaa. Kojuissa myydään mm. edullisia vaatteita, cd- ja dvd-levyjä, käytettyjä kirjoja sekä väärennettyjä ajokortteja ja tutkintotodistuksia. Täällä voi hankkia helposti myös tatuoinnin tai vaikkapa afrotukan.

Tarjolla on runsaasti edullista ja hieman eksoottisempaakin ruokaa ja juomaa, esimerkiksi paistettuja heinäsirkkoja.

Nuorison ja vanhempienkin elämäntapamatkailijoiden kansoittama Khao San Road ja sen samanhenkiset lähikadut ovat saaneet kuuluisuutta mm. The Beach -elokuvan myötä. Elokuvassa Leonardo DiCaprion esittämä seikkailija aloittaa matkansa ja koskemattoman rannan etsinnän Thaimaassa halvasta majatalosta juuri täältä (vaikkakin kohtaukset on tosiasiallisesti kuvattu toisaalla).

Thaimaalaisen uuden vuoden aikaan (13–15 huhtikuuta) Khaosan Road ja sen lähikadut ovat yksi Bangkokin bilekeskuksista, ja alue täyttyy läpimäristä tanssijoista ja juhlijoista vesipyssyineen.

Taso noussut
jo hieman

Matkailijoiden vaurastumisen myötä alue on kehittynyt ja siistiytynyt hieman. Kaupallistuminen on ajanut osan ”aitoa” kokemusta etsivistä pois, mutta siitä on hyötyäkin. Monet järkyttävimmässä kunnossa olleet majatalot ovat jo kokeneet edes jonkinlaisen kasvojenkohotuksen ja uudet design-hotellit ovat kiinnostuneita alueesta. Varauksen etukäteen ja umpimähkään tekemällä saattaa silti vieläkin löytää todellisen pommin.

Banglamphun alueella on jonkin verran rikollisuutta, ja etenkin halvimpien majatalojen kohdalla kannattaa olla varovainen, mitä huoneeseensa jättää.

Khao Sanilta on edullisia bussiyhteyksiä useimpiin Thaimaan turistikohteisiin ja myös naapurimaihin niille, joita lennot eivät miellytä. Matkanjärjestäjän valinnassa kannattaa siinäkin käyttää harkintaa, koska tarjonta on kirjavaa ja huijauksia esiintyy.

Khaosan Roadille pääsee busseilla numero 2 ja 82 tai ilmastoiduilla busseilla 511 ja 512. Jokilaivalla mentäessä lähin laituri on Tha Phra Athit (N13).

Alueen kartta