luottokortit.jpgLuottokorttien käyttö ostotilanteissa ei ole aina hyvä idea. Jotkut ovat käyttäneet niitä vuosia ongelmitta ja mahdollisesti keränneet samalla tukun pisteitä, mutta tämä ei tarkoita, että kortti kannattaisi lähettää huoletta joka puodin takahuoneeseen mankeloitavaksi. Onneksi turvallisuus on hieman parantunut sirullisten korttien myötä.

Luottokortit, yleisimmin Visa ja MasterCard, käyvät monissa pienissäkin liikkeissä ja ravintoloissa, mutta luottokortteihin liittyvä rikollisuus on Aasiassa varsin yleistä. Luottokortin käytöstä saatetaan myös periä joissakin pikkupuodeissa lisämaksu, joka on kolmen prosentin luokkaa.

Suurimmissa hotelleissa ja tavarataloissa luottokortin käytön pitäisi olla kohtalaisen turvallista. Paremmissakin piireissä saattaa silti sattua, että varmennusyritys kauas Suomeen epäonnistuu, hätääntynyt myyjä vetelee korttia laitteesta useita kertoja ja koko ostotapahtuma joko tyssää siihen tai sitten myöhemmin havaitaan, että sama ostos on veloitettu kolme kertaa.

Käteistä pankin
yhteydestä

Monen mielestä käteinen on mielenrauhan ja joustavuuden kannalta parempi vaihtoehto, vaikkakaan paksua rahatukkoa ei sitäkään ole hyvä esitellä julkisesti.

Pankkiautomaateista voi nostaa luottokorteilla käteistä kuten Suomessakin, kunhan niissä on oikea merkintä (esim. Cirrus tai Plus).

Nostettaessa on järkevintä valita mahdollisuuksien mukaan avoinna olevan pankin yhteydessä oleva ja modernin näköinen automaatti. Näin siltä varalta, että kone nielaisee kortin tai tulee muu ongelma – niinkin on joskus käynyt, että rahat eivät tule koneesta ulos mutta vähennetään kyllä tililtä.

Monissa paikoissa suuretkin summat, kuten kymmenien tuhansien bahtien vuokrat ja takuusummat voi maksaa vain käteisellä eikä kortilla tai tilille.

Monet Thaimaan hotellit saattavat vaatia luottokortin takuuksi, tosin yleensä myös käteissumma käy. Myös yllätysten kuten onnettomuuksien ja sairaalakulujen osalta sen pitäminen mukana saattaa olla hyvä asia (sairaala ei välttämättä ota hoitoon ilman varmuutta maksusta).