lamppu.jpgKuinka monta thaimaalaista tarvitaan vaihtamaan lamppu?

Toy työskentelee hämärässä huoneessa puolisen vuotta vaihtamatta lamppua, koska asia ei kuulu hänen toimenkuvaansa, ja nukkuu työtuolissaan joka työpäivän kaksi viimeistä tuntia, kun tulee liian pimeää.

Lek havaitsee ongelman ja tekee päätöksen lampun vaihtamisesta.

Aed allekirjoittaa ja leimaa päätöksen.

Nu ja Manee lopettavat yhdessä Toyn kanssa työt kokonaan tältä päivältä ja lähtevät juopottelemaan, koska työpaikalta on nyt todistettavasti palanut lamppu ja työnteko on siten käynyt mahdottomaksi.

Mong antaa Aed’n leimaamaa vaihtopäätöstä varten Chaalle rahat lampun ostoon.

Pui sattuu kuulemaan asian vierestä ja soittaa serkulleen Nohp’lle, että nyt olisi tarvetta lampulle.

Nohp juoksee ulos kodistaan, levittää kadulle maton ja avaa siihen lamppukaupan.

Pui kertoo Chaalle, että lamppu kannattaa ostaa hänen tuntemaltaan luotettavalta Nohp’lta, jolla on kauppa lähistöllä, ja antaa ohjeet.

Gun tarjoaa Chaalle edullisia tuk-tuk -palveluita, kun tämä lähtee ostamaan lamppua Nohp’lta.

(Tässä vaiheessa Gunin kuljettama tuk-tuk eksyy ja pysäytetään. Suojeluraha lankeaa maksettavaksi, koska on syyllistytty liikennerikkeeseen: tuk-tukista on palanut lamppu, mutta sitä ei ole vaihdettu uuteen. Pysäyttäjää ei kuitenkaan lasketa mukaan, koska hän on vaihtoprosessissa ainoastaan väistämätön – ei välttämätön.)

Chaa palaa lampun kanssa ja antaa sen Aed’lle.

Aed pyytää, että Nee vaihtaisi lampun.

Lek palaa myöhemmin paikalle ja havaitsee, että lamppua ei ole vieläkään vaihdettu ja Toy, Nu ja Manee ovat olleet juopottelemassa jo kaksi viikkoa. Vahvistamattomien tietojen mukaan Toy on joutunut sairaalaan riisiviinamyrkytyksen seurauksena ja Nulle on tullut avioero.

Lek käskee Neetä vaihtamaan lampun välittömästi, koska pääjohtaja Khun Yai on tulossa tarkastuskäynnille illalla ja kaiken pitää olla kunnossa.

Nee havaitsee, että lampun kanta on vääränlainen.

Chaa lähetetään takaisin Nohp’n lamppukauppaan, mutta Nohp on lähtenyt kotikyläänsä.

Lek ajaa ylinopeutta omaan kotiinsa, ottaa olohuoneestaan sopivan lampun ja palaa työpaikalle vaihtamaan sen paikalleen viime hetkellä.

Yai tulee tarkastamaan tilat ja havaitsee, että kaikki on kunnossa. Lek saa kiitoksia ja Khun Yai puhuu mahdollisesta ylennyksestä.

Lek ottaa lampun ja vie sen takaisin olohuoneeseensa.