Thaimaahan matkustavat niin lapsiperheet, eläkeläiset, häämatkalaiset kuin poikamiehetkin. Ja jos matkaajia on monenlaisia, niin on myös tarjolla olevia matkalippuja hintoineen.

Keräsimme muutaman vinkin, joilla löydät halvat lennot tai pakettimatkan. Hintoja vertailemalla voi säästää useita satoja euroja.

Hintahakukone etsii halvat lennot

Parhaiden lentojen etsinnässä kannattaa ehdottomasti käyttää apuna erilaisia lento- ja hintahakukoneita. Ne osaavat yhdistellä eri lentoyhtiöiden lentoja ja näyttää tarjolla olevat vaihtoehdot hintoineen.

Linkit parhaisiin hintahakukoneisiin

Ticket – Pohjoismaiden suurin matkatoimisto
SkyScanner
ebookers
Supersaver
e-Ticket

Suora lento on nopein mutta ei aina edullisin

longtail.jpgSuurin osa Thaimaan-matkailijoista käyttää Finnairin ja eri matkanjärjestäjien suoria lentoja. Tämä on helppo ja mukava, mutta ei aina edullisin tapa.

Bangkok on suosituin Finnairin Aasian-kohteista. Koska lentojen kysyntä on suurta ja koneisiin riittää tulijoita, tarjoushinnat Finnairin Bangkokin-reittilennoilla ovat verraten harvinaisia.

Matkanjärjestäjillä (esim. Aurinkomatkat, Finnmatkat, Tjäreborg) on Finnairia useammin tarjoushintoja ja yksittäisiä äkkilähtöjä. Valmiin pakettimatkan valitsemalla voi saada myös hotellin edullisemmin.

Välilasku voi säästää satasia

Matkan hinnassa säästää yleensä eniten, jos ei välttämättä vaadi suoraa lentoa. Usein on edullisempaa tehdä välilasku eli lentää ensin esimerkiksi Tukholmaan (SAS) tai Keski-Eurooppaan ja vaihtaa konetta siellä.

Huippuhalvat lennot vaikkapa Saksan tai Lontoon kautta Bangkokiin voivat säästää jopa useita satoja euroja. Reittivaihtoehtojen suunnittelu käy kuitenkin työstä, koska yhdistelmiä on valtavasti. Tässä yllä mainitut hakukoneet ovat korvaamaton apu.

Lentopisteet ja lahjakortit avuksi ostoihin

Lentoyhtiöiden kanta-asiakaspisteitä voi käyttää palkintomatkojen hankkimiseen tai matkustusluokan vaihtamiseen paremmaksi. Lentopisteitä voi saada muutenkin kuin lentämällä, esimerkiksi käyttämällä jokapäiväisiin ostoksiin luottokortteja.

Jatkatko Thaimaan sisäisellä lennolla?

Thaimaan sisäisessä liikenteessä toimii monta halpalentoyhtiötä, mm. Nok Air ja Thai Air Asia.

Yhdistettäessä ulkomaanlento maan sisäiseen lentoon kannattaa muistaa, että ulkomaanlennot tulevat Bangkokissa Suvarnabhumi-lentokentälle, kun taas kotimaan liikenne käyttää pääosin vanhaa Don Mueang -kenttää.

Onnea matkalippujen metsästykseen ja mukavaa lomaa!