Käyttämällä maksu- tai luottokortteja jokapäiväisiin ostoksiin kotimaassa ja matkoilla voi kartuttaa esimerkiksi lento- tai hotellipisteitä. Maksuajan lisäksi moniin kortteihin sisältyy matkavakuutus, joka on voimassa kun matka on maksettu kortilla.

Tässä matkailijan kannalta mielenkiintoisimmat vaihtoehdot.

Finnair Plus Visa / MasterCard

finnair-plus-visa.jpgFinnair tarjoaa yhteistyössä Sampo Pankin kanssa Finnair Plus Visa sekä Visa Gold -kortteja. Yhteistyössä Nordean kanssa on puolestaan tuotu markkinoille Finnair Plus MasterCard.

Korteilla saa normaalikäytössä lentopisteitä, jotka voi vaihtaa palkintoihin Finnairin palkinto-ohjelman mukaisesti. Kortteihin kuuluu automaattisesti myös matkavakuutus.

Visa ja MasterCard ovat Thaimaassa yleisimmin hyväksytyt luottokortit, mutta joskus niiden käytöstä peritään lisämaksu (noin 2-3%). (Lue myös: Kortilla vai käteisellä)

Diners Club SAS EuroBonus

Diners Club SAS EuroBonus on kortti, jota käyttämällä saa kaikista ostoksista Club Rewards -pisteitä. Ne voi vaihtaa SAS EuroBonus-extrapisteiksi. Kortti on saatavilla Basic-, Silver- ja Gold-tasoille. Korttia voi käyttää myös liputtomaan lentämiseen.

Korttiin sisältyy matkavakuutus, josta voi halutessaan myös poistaa omavastuun. Diners Club -korteilla pääsee maksutta VIP-loungetiloihin, joita on noin 100 lentokentällä. (Ei löydy Suomesta eikä Thaimaasta.)

Myös muita Diners Club -kortteja käyttämällä saa Club Rewards -pisteitä, joita voi halutessaan vaihtaa joko lentopisteisiin, hotellipisteisiin tai myös matkalahjakortteihin.

Ensimmäinen 12 kk ilman vuosimaksua (norm. 55 e/vuosi). Liittymisetuna saa 2500 EuroBonus -pistettä.

Lisämaksusta rinnakkaiskortiksi saa MasterCardin käytettäväksi paikoissa, joissa Diners Clubia ei hyväksytä. Thaimaassa Diners Club käy maksuvälineenä melko harvoissa paikoissa.

American Express Gold Card

american-express.gifAmerican Express Gold Card tarjoaa Membership Rewards -ohjelman, jonka pisteet eivät vanhene.

Pisteitä voi vaihtaa Flying Blue -pisteiksi (Air France/KLM), OnePass Miles -pisteiksi (Continental Airlines), Delta Sky Miles -pisteiksi ja Brussels Airlinesin Privilege-pisteiksi. Niillä saa myös hotellipisteitä useisiin eri ketjuihin, mm. Hilton HHonors- ja Sofitel Compliments -pisteitä. Pisteitä voi hyödyntää myös autonvuokrauksessa (Avis ja Hertz).

Kortissa on kattava matkavakuutus. Ensimmäinen 12 kk ilman vuosimaksua (norm. 170 e/vuosi).

American Express käy Thaimaassa kohtalaisen useissa paikoissa, ja joskus sen käytöstä saa lisäetuja.

Eurocard Gold

EuroCard Gold käy maksuvälineenä 25 miljoonassa ostopaikassa ympäri maailmaa. Korttiin sisältyy matkavakuutus, joka on voimassa kaikkialla maailmassa yhtäjaksoisesti jopa kahden kuukauden ajan.

Lähde:
Lainatieto – luottokortit, lainat