Thaimaassa lomaillessa on järkevää hankkia edullinen prepaid-puhelinliittymä. Olemmekin jo kertoneet, miten näillä thaimaalaisilla liittymillä voi soittaa huomattavasti halvemmalla Suomeen kuin omalla suomalaisella liittymällä. (Säästä jopa 90 % Suomen-puheluissa)

Pidemmällä reissulla kortin alkulataus ei kuitenkaan tahdo riittää. Rahojen loputtua ei toki tarvitse hankkia kokonaan uutta liittymää – vaikka myyjä sitä saattaakin tyrkyttää – vaan on paljon helpompaa ja järkevämpää hankkia vain lisää puheaikaa aiempaan liittymään.

Puheaikakortteja saa 7/11-kioskeista ja matkapuhelinkauppiailta. Kokeile pyytää yksinkertaisesti lisää rahaa puhelimeen (”I need more money to my phone”), koska näin thait sen tekevät omalla kielellään. Syy bat tööm ngön = ostan kortin lisää rahaa.

puheaikaa1.jpgPuheaikakortteja on liittymästä riippuen eriarvoisia 50 bahtista aina 300 tai 500 bahtiin asti. Kortit ovat tietysti operaattorikohtaisia, eli jos operaattorisi on AIS (1-2 Call) älä osta vahingossa Happy-korttia tai päinvastoin! Kortin saatuasi raaputat foliopinnan, jonka alta paljastuu pitkä numerosarja.

Monissa paikoissa ei enää käytetä raaputettavia kortteja, vaan myyjä tulostaa koneelta kuitin, jossa on vastaava numerosarja.

Esimerkkinä AIS- ja Happy-liittymissä lisäys tapahtuu näppäilemällä *120*numerosarja# ja painamalla lopuksi vihreää luuria. Puhelu ei kuitenkaan yhdisty minnekään vaan hetken päästä näytölle ilmestyy teksti, jossa ilmoitetaan liittymän uusi saldo bahteina ja kuinka kauan liittymä on voimassa tällä latauksella.

Liittymän voimassaolo vaihtelee operaattorien välillä. Aika on yleensä kolmesta kuukaudesta yhteen vuoteen. Joillain operaattoreilla latauslipukkeen suuruus vaikuttaa sen voimassaoloaikaan. Voimassaoloa saa kuitenkin aina jatkettua tekemällä uuden latauksen ennen määräpäivää. Latauskortin alakulmassa näkyy vielä ajankohta, johon mennessä se on ladattava liittymään.