Vain parin sadan metrin levyinen Nui Beach sijaitsee Phuketin lounaisosassa, vaikeakulkuisen hiekkatien päässä jyrkkien kallioiden ympäröimässä poukamassa. Pieni vaatimaton kyltti löytyy vuorelta Rawain ja Katan välisen mutkittelevan tien varresta näköalapaikan tietämiltä. Etsivä löytää.

Suositeltavin kulkine on skootteri, mönkijä tai enduro. Autolla ja katupyörällä Nui Beachille ei pääse. Rannalle saapujilta on joskus kerätty noin 100 bahtin maksu.

Itse uimaranta on varsinainen syy nähdä vaivaa Nui Beachille pääsemiseksi. Rannalta katsoen vasemmalla on julkisempaa rantaa mahdollisine aurinkotuoleineen. Keskellä rantaa on näkyvyyden jakava kallio, jonka yli kiipeämällä pääsee yhdelle Phuketin hienoimmista paratiisirannoista. Puusammakon kaupustelijoita, hierojia ja suuria turistimassoja poukamassa ei valitettavasti ole, mutta heitä löytyy muilta Phuketin rannoilta.

Omat eväät mukaan

Rannalle kannattaa reppuun pakata omaa evästä ja juotavaa sekä pyyhe. Suihkuista ei usein tule vettä, joten iso pullo vesijohtovettä saattaa helpottaa poislähtijää.

Nui Beach on myös snorklaajan paratiisi. Vesi on useimmiten erittäin kirkasta ja kallioiden tuntumassa voi nähdä värikkäitä koralliriuttojen asukkaita. Laitesukeltajan on viisainta saapua veneellä, sillä poukamaan johtava tie on erityisen jyrkkä ja haasteellinen. Kävellenkin siitä ovat jotkut suoriutuneet, mutta taivalta kertyy useita kilometrejä.