delfiini-1.jpgMistä olet haaveillut siitä lähtien, kun kävit lapsena ensimmäisen kerran Särkänniemessä?

Voiko se olla mahdollista vain 12 eurolla? Kyllä.

Chanthaburin provinsissa, Laem Sing -nimisellä rannalla sijaitsee suuria altaita, joissa tavataan säännöllisin väliajoin kahta nisäkäslajia. Toinen näistä on itsellemme hyvinkin tuttu laji ihminen (homo sapiens sapiens).

Toinen laji puolestaan edustaa myös selkärankaisia ja kuuluu hammasvalaiden lahkoon delfiinit (delphinidae).

Altaissa uiskentelee parisenkymmentä delfiiniä, jotka edustavat kahta harvinaista delfiinilajia. Toinen on pullonokkadelfiineihin kuuluva Kiinan valkodelfiini (sousa chinensis), joka on nimestään huolimatta aikuisena väritykseltään enimmäkseen vaaleanpunainen.

Toinen, harvinaisempi ja uhanalainen laji on iravadindelfiini (orcaella brevirostris). Se eroaa muista delfiineistä, koska sillä ei ole ulkonevaa nokkaa ja sen pää on pyöreä.

Kiinan valkodelfiinit kasvavat 200–350 cm pitkiksi ja painavat 150 kilosta jopa 230 kiloon. Iravadindelfiinit ovat täysikasvuisina 200–275 cm pitkiä ja painavat 90–200 kiloa.

Sisäänpääsymaksu Oasis Sea Wordiin on 180 bahtia, jolla pääsee kiertelemään alueella ja seuraamaan delfiiniesitystä sekä muissa altaissa tapahtuvaa koulutusta.

Esitykset alkavat tasatunnein kahden tunnin välein 9–17 välillä, eli päivän aikana on viisi esitystä.

Uimaan delfiinien kanssa?

delfiini-2.jpgEsitysaltaan takana on suurempia samea vetisiä altaita vierekkäin, ei siksi että vesi olisi likaista vaan siksi, että delfiineillä olisi näille lajeille luonnollisemmat olosuhteet ja samea vesi suojelee varsinkin valkodelfiineitä UV-säteilyltä paremmin kuin kirkas vesi.

Etukäteen tehtävällä varauksella ja 400 bahtin hinnalla on mahdollisuus hypätä mukaan. Pääset mukaan ”kouluttamaan” sekä uimaan noin tunnin mittaisen ajan delfiinien kanssa.

Turvatoimet ennen altaaseen menoa ovat tiukat. Delfiinin kumimainen iho on todella herkkä naarmuille, ja sen lisäksi että niistä jää pysyvät arvet, vakavan tulehduksen vaara on suuri. Kaikki korut on jätettävä pois, joten ne on hyvä poistaa jo ennen paikalle saapumista ettei aikaa kulu altaaseen mentäessä. Myös kynnet tarkastetaan ja liian pitkät leikataan surutta pois tai altaaseen ei ole menemistä. Ei välttämättä kannata teettää rakennekynsiä edellisenä iltana.

Kelluntaliivit ovat myös pakollinen varuste.

Ohjelman aikana tutustut viiteen delfiiniin, koulutat temppuja ja pääset uimaan mukana selkäevästä kiinni pitäen.

Oasis Sea Worldissa on myös kelluva ravintola, muutama kahvila ja matkamuistomyymälä.

Käynti merimaailmassa on helposti toteutettavissa päivän retkenä, koska se on kohtuullisen etäisyyden päässä monista suosituista kohteista (Koh Chang reilu 40 km, Koh Samet 80 km ja Pattaya 140 km).

Koh Changilla delfiiniretkiä 1500 bahtin hintaan myy yksinoikeudella Morgan Tour, jonka toimisto sijaitsee KaiBei Beachilla aivan päätien varressa. Paketti sisältää kuljetukset, ruuat, sisäänpääsymaksut ja vierailun viereisessä temppelissä.

Oasis Sea Worldiin on kuitenkin mahdollista mennä myös omatoimisesti ja varata aika netin kautta osoitteesta www.swimwithdolphinsthailand.com