Oriental Hotel BangkokBangkokin kuuluisin viiden tähden hotelli, nykyisin Mandarin Oriental -ketjuun kuuluva Oriental on yksi koko maailman parhaista hotelleista. Se ei välttämättä ole Bangkokin viiden tähden hotelleista mahtipontisin, mutta kylläkin hienostunein.

Chao Phraya -joen rannalla sijaitseva hotelli on tarjonnut aikanaan luomisvoimaa monille kirjailijoille, ja hotellin sviitit on nimetty siellä asuneiden kirjailijoiden mukaan (mm. Joseph Conrad, Somerset Maugham ja Graham Greene).

Vuonna 1876 avattu legendaarinen Oriental on majoittanut monet Bangkokin kuuluisimmista vieraista myös viime vuosikymmeninä. Siellä ovat asuneet mm. prinsessa Diana ja prinssi Charles, George H.W. Bush, Mick Jagger ja David Beckham.

Huoneiden hinnat alkavat noin 12 000 bahtista (240 €) yöltä (vertaa hintoja).

Sala Rim Naam -ravintola
on käynnin arvoinen

Oriental-hotellissa on useita korkealuokkaisia ravintoloita, ja siellä voi toki poiketa vain drinkilläkin ihastelemassa miljonäärien miljöötä. Hinnoissa on luonnollisesti muhkeat Oriental-lisät, ja listoissa ilmoitettuihin summiin lisätään monien parempien ravintoloiden tapaan vielä 10 % palvelumaksua ja 7 % arvonlisäveroa. Huhujen mukaan Oriental on kuitenkin ainoita paikkoja, joissa palvelumaksun nimellä kulkeva lisä myös todella jaetaan henkilökunnalle.

Joen toisella rannalla sijaitsevaan Sala Rim Naam -ravintolaan on laivakuljetus, joka lähtee hotellin laiturista.  Sisällä perinteisesti Pohjois-Thaimaan tyyliin koristellussa paviljongissa tarjoillaan tanssiesityksen säestyksellä usean ruokalajin illallinen noin 2000 bahtin hintaan. Tarjolla on myös parhaita thaimaalaisia viinejä. Buffet-päivällinen klo 12-14, illallinen klo 19-22 (show 20.30-21.30).

Ravintolassa on myös al fresco -asiakaspaikkoja ulkotilassa (Terrace Rim Naam), jossa on a la carte -menu. Terassi on auki klo 17-23. Pukeutumiskoodi smart casual.

Pöytävaraukset +66 (2) 437 6211, +66 (2) 437 3080, +66 (2) 659 9000 alanumero 7330 tai 7333.