Phuket – trooppinen paratiisisaari

Phuket on Thaimaan suurin saari ja yksi maan suosituimmista lomakohteista. Se sijaitsee mantereen länsipuolella Andaman-meressä. Phuket on tunnettu kauniista ja monipuolisesta luonnostaan.

Phuketin saari on 48 kilometriä pitkä ja 21 kilometriä leveä. Sen itärannikolla on pitkä vuorien ja laaksojen ketju, joka vie valtaosan saaren pinta-alasta. Korkein huippu on 529 metriä. Länsirannikolla on useita eri hiekkarantoja, suurimpana Patong Beach.

Phuket kärsi suuria tuhoja vuoden 2004 tsunamissa. Alue on jälleenrakennettu, eikä tuhon jälkiä nykyään enää juuri näy. Tsunamin jälkeen on myös asennettu hälytysjärjestelmä, jota voidaan käyttää vaaratilanteiden uhatessa.

Saaren kaakkoisosassa on sen suurin asutuskeskus, Phuket Town. Siellä asuu noin 60 000 saaren yhteensä 200 000 asukkaasta.

Bangkok-Phuket -lennot
saa jopa 20 eurolla

Phuketin pohjoisosassa on kansainvälinen lentokenttä (Phuket Airport), jonne lennot Bangkokista ja myös suorat charter-lennot Suomesta laskeutuvat.

Yhdensuuntainen lento Bangkok-Phuket saattaa maksaa jopa alle 1000 bahtia hyvissä ajoin ostettuna, mutta seuraavalle päivällekin lennon voi saada 1500 bahtilla. Thai Airwaysin lisäksi Phuketiin lentävät lukuisia kertoja päivittäin halpalentoyhtiöt Air Asia, Nok Air, One-Two-GO Airlines sekä Bangkok Airways.

Mukavat taksikuskit
matkailijan apuna

Lentokentällä on tarjolla minibusseja (100–250 baht) ja erilaisia limusiineja noin 400–650 bahtin hintaan. Taksipalveluita tarjotaan tuloaulassa niin innokkaasti ja avuliaasti, että muutamia vuosia sitten Phuketin kuvernööri suunnitteli jo armeijan kutsumista paikalle tilanteen pitämiseksi aisoissa.

Jos hotellivarausta ei ole tehty ennakkoon, lentokentän taksikuskit auttavat erittäin mielellään myös hotellin valinnassa ja varauksessa. Myös hotellin jo varanneita yritetään saada muuttamaan majapaikkaansa erilaisin keinoin ja selityksin. Taksi- tai bussimatkaan kuuluu usein puolipakollinen pysähdys jossakin matkatoimistossa. Kuljettajat perivät hotelleihin tuomistaan asiakkaista jopa 30–40 prosentin komission koko oleskelun ajalta, joten bisnes on varsin tuottoisaa ja hinnat sen mukaiset.

Lentokentällä on myös mittaritaksien palvelupiste. Koska taksamittarissa tikittävät numerot helposti häiritsevät rentoon lomatunnelmaan pääsyä, mittaritaksien tolppa on sijoitettu hienovaraisesti noin 50 metriä ulostulo-oven jälkeen oikealle, jossa se häiritsee mahdollisimman harvoja matkailijoita. Lentokentältä lähdettäessä mittarin lukemaan lisätään 100 bahtin lentokenttämaksu. Limusiiniin verrattuna säästöä kokonaishinnassa pitäisi syntyä vähintään satasen tai parin verran.

Phuketista on myös silta mantereelle. Lähisaarille kulkee laivoja ja veneitä.

Phuketin
rannat

Nai Thon Beach
Bang Tao Beach
Pansea Beach
Surin Beach
Kamala Beach
Patong Beach
Karon Beach
Kata Yai Beach
Kata Noi Beach
Nai Harn Beach
Rawai Beach

Comments are closed.