Phuket on Thaimaan suurin saari ja yksi maan suosituimmista lomakohteista. Se sijaitsee mantereen länsipuolella Andaman-meressä. Phuket on tunnettu kauniista ja monipuolisesta luonnostaan.

Phuketin saari on 48 kilometriä pitkä ja 21 kilometriä leveä. Sen itärannikolla on pitkä vuorien ja laaksojen ketju, joka vie valtaosan saaren pinta-alasta. Korkein huippu on 529 metriä. Länsirannikolla on useita eri hiekkarantoja, suurimpana Patong Beach.

Phuket kärsi suuria tuhoja vuoden 2004 tsunamissa. Alue on jälleenrakennettu, eikä tuhon jälkiä nykyään enää juuri näy. Tsunamin jälkeen on myös asennettu hälytysjärjestelmä, jota voidaan käyttää vaaratilanteiden uhatessa.

Saaren kaakkoisosassa on sen suurin asutuskeskus, Phuket Town. Siellä asuu noin 60 000 saaren yhteensä 200 000 asukkaasta.

Bangkok-Phuket -lennot saa jopa 25 eurolla

Phuketin pohjoisosassa on kansainvälinen lentokenttä (Phuket Airport), jonne lennot Bangkokista ja myös suorat charter-lennot Suomesta laskeutuvat.

Yhdensuuntainen lento Bangkok-Phuket saattaa maksaa jopa alle 1000 bahtia hyvissä ajoin ostettuna, mutta seuraavalle päivällekin lennon voi saada 1500 bahtilla. Thai Airwaysin lisäksi Suvarnabhumi -lentokentältä Phuketiin lentää lukuisia kertoja päivittäin Bangkok Airways sekä Don Mueang -lentokentältä halpalentoyhtiöt Air Asia, Nok Air, Orient Thai Airlines.

Mukavat taksikuskit matkailijan apuna

Lentokentällä on tarjolla erilaisia limusiineja noin 900–1500 bahtin hintaan. Taksipalveluita tarjotaan tuloaulassa niin innokkaasti ja avuliaasti, että muutamia vuosia sitten Phuketin kuvernööri suunnitteli jo armeijan kutsumista paikalle tilanteen pitämiseksi aisoissa.

Jos hotellivarausta ei ole tehty ennakkoon, lentokentän taksikuskit auttavat erittäin mielellään myös hotellin valinnassa ja varauksessa. Myös hotellin jo varanneita yritetään saada muuttamaan majapaikkaansa erilaisin keinoin ja selityksin. Kaupustelijalta ostettuun taksi- tai minibussimatkaan kuuluu usein puolipakollinen pysähdys jossakin matkatoimistossa. Kuljettajat perivät hotelleihin tuomistaan asiakkaista jopa 30–40 prosentin komission koko oleskelun ajalta, joten bisnes on varsin tuottoisaa ja hinnat sen mukaiset.

Lentokentällä on myös mittaritaksien (Taxi-Meter) palvelupiste. Mittaritaksien tolppa on sijoitettu hienovaraisesti noin 50 metriä ulostulo-oven jälkeen oikealle, jossa se häiritsee mahdollisimman harvoja matkailijoita. Lentokentältä lähdettäessä mittarin lukemaan lisätään 100 bahtin lentokenttämaksu. Phuketissa on tätäkin asiaa helpotettu lentokentän mittaritaksien kiinteillä maksuilla. Limusiiniin verrattuna säästöä kokonaishinnassa pitäisi syntyä vähintään satasen tai parin verran.

Taxi-Meterin varausrituaali on jotakuinkin seuraavanlainen: Matkailija saapuu luukulle, jossa hänelle kerrotaan että ei ole takseja, edessä on tunnin odotus. Matkailija vastaa siihen hymyillen voivansa odottaa. Hätäisempi ottaisi vieressä sattumalta seisoskelevalta paikalliselta limusiinin. Silloin Taxi-Meter saapuu ja luukulta saa upean matkustussertifikaatin jolla matka hotellille sujuu. Hinnat ovat yleensä kiinteitä ja vaihtelevat 1000 bahtin molemmin puolin.

Phuketista on myös silta mantereelle. Lähisaarille kulkee laivoja ja veneitä.

Phuketin rannat

Patong Beach
Rawai Beach
Karon Beach
Kata Yai Beach
Kata Noi Beach
Nui Beach
Nai Harn Beach
Ao Sane Beach
Ya Nui Beach

Mai Khao Beach
Nai Yang Beach
Nai Thon Beach
Bang Tao Beach
Pansea Beach
Surin Beach
Kamala Beach