Rawai Beach sijaitsee Phuketin saaren lounaisosassa. Nimestään huolimatta Rawailta ei löydy varsinaista uimarantaa, sen sijaan se on suosittu pitkähäntäveneiden tukikohta. Matkailuesitteistä ja Thaimaan valokuvista tuttu puuvene on saanut nimensä pitkän käänneltävän potkuriakselinsa johdosta.

Rannan tuntumassa kulkevan, suurten puiden varjostaman leppoisan yhden kilometrin mittaisen rantakadun varrella voi nauttia iltaisin kohtuuhintaan meren antimia ja thaimaalaisia ruokia. Useiden ruokalajien hyvän illallisen saa 3–4 hengen seurueelle 1500–2000 bahtilla.

Rawailla ei ole valtavasti hotelleja, mutta alueella asuu paljon ulkomaalaisia, ja sieltä löytyy myös pizzerioita sekä länsimaista aamiaista tarjoilevia ravintoloita. Varjoisa, tuulelta hyvin suojassa oleva ja liikenteen suhteen rauhallinen ranta onkin myös oivallinen aamiaispaikka. Asiakaspalvelua on paljon kehuttu.

Phuketin yrttihöyrysaunat

Yrttihöyrysauna (Ton Mai Spa Rawai)

Saaren höyrysaunat ovat jostain syystä keskittyneet Rawain alueelle, vaikka niitä löytyy kaikkialta Phuketista. Höyrysauna on kaakelihuone, jonka lämmitysyksikkö sijaitsee ulkopuolella. Padassa porisevaan veteen on lisätty yrttejä, joista yleisimmät ovat jättisitruunaruoho ja eukalyptus. Saunalta löytyy myös parhaat hierojat. Saunan yhteydessä öljyhieronta on käytännöllinen vaihtoehto. Öljyn voi kylpeä iholta pois saunomalla.

Esimerkiksi 1,5 tunnin Thai/öljy -hieronnan voi saada alle 500 bahtilla tippeneen. Hierojalle voi antaa henkilökohtaisesti 100 bahtia, jos on tyytyväinen niskojensa kääntelyyn.

Saunan hinta on 100-200 bahtia. Pyyhkeestä saatetaan veloittaa erikseen. Virvokkeet ovat yleensä alle 100 baht. Tropiikin lämmöstä huolimatta sauna on erittäin suositeltava kokemus lomapäivän päätteeksi. Sauna löytyy kysymällä paikallisilta tai alueella asuvilta ulkomaalaisilta tai ajelemalla skootterilla kylttejä bongaillen.

Pitkähäntäveneillä lähisaarille

Päiväaikaan Rawai Beachilla toimivat pitkähäntäveneiden omistajat tarjoavat ohikulkijoille venekyytejä lähisaarille. Suosituin kohde on vastapäätä näkyvä Koh Bon. Saarelta löytyy kalliota ja uimarantaa sekä ruokaravintola. Kyydin saarelle ja takaisin voi tingata 1000-1500 bahtin venekohtaiseen hintaan.

Pitkähäntävenekyyti ei ole suositeltavaa kovassa merenkäynnissä tai sateella. Pitkähäntäveneen keula on yleensä pyhä, etenkin jos se on koristeltu eri värisillä sifongeilla. Keulassa ei ole soveliasta istua hajareisin, ja venematkalla on kunnioittavaa välttää liian vähää vaatetusta.

Rawain alueella asuu suhteellisen paljon muslimeja, ja esimerkiksi halal-ruokia on helppo löytää. Phuketin pienet lähisaaret ovat useimmiten muslimien kotipaikkoja. He ovat alueen alkuperäisväestöä.

Nyrkkeilyä ulkosalla

Rawai on tunnettu myös thainyrkkeilypaikoistaan. Ulkomaalaiset tulevat harjoittelemaan nyrkkeilyä pitkiksikin ajoiksi, jopa useammaksi kuukaudeksi. Harjoittelu kestää auringonnoususta auringonlaskuun ja tapahtuu lämpimässä ulkosalla. Kuukauden harjoittelusopimus voi maksaa esimerkiksi 15 000 bahtia. Suomalaisten tuntema thainyrkkeilijä Jomhod Kiatadisak asuu Phuketissa.

Rawaille pääsee parhaiten skootterilla, kuten joka paikkaan Phuketissa. Autolla liikkuja saa varautua iltaisin etsimään parkkipaikkaa.