siam-paragon.jpgPidempiaikainen oleskelu Bangkokissa parantaa tehokkaasti brandien orjuudesta, kun tuotemerkkien ylikorostettu esittely ja toisaalta niiden blatantti kopiointi lyövät katukuvassa täydellisesti yli. Miksi ostaisit mitään aitoa, kun kaikki kuitenkin luulevat sitä kopioksi – olet maksanut itsesi kipeäksi vain joutuaksesi naurunalaiseksi!

Jos Bangkokin-loma ei kuitenkaan ole tarpeeksi pitkä zeniläisen brandiasenteen kehittämiseen ja toisaalta työkavereiden kotimaassa voisi olettaa vaikuttuvan aidosta Louis Vuittonista – heh, heh, Bangkokistako ostit – täältä niitä saa. Olipa haussa Prada, Gucci, Dior, Dolce & Gabbana, Burberry, Versace tai Hermes, se on varmasti aito, se on varmasti kallis ja se on täällä tänään.

Bangkokin keskustan Siam Paragon -ostoskeskuksessa on tarjolla muotia, elektroniikkaa ja jopa miljoonaluokan urheiluautoja siltä varalta, että vain edustuskaaroille varattu VIP-parkki pysäköintihallissa kävi kateeksi. Paragonissa ovat läsnä niin suuret kansainväliset kuin aasialaiset ja paikallisetkin eturivin brandit. Täältä löytyy myös kaupungin paras kirjakauppa, Kinokuniya. Maailmanmerkkien omien liikkeiden keskellä on iso luksustavaratalo.

Venäläisten miljonäärien ja arabialaisten öljysheikkien lomassa puikkelehtii trendikästä thainuorisoa, jonka mielestä täällä on hienoa hengata. Miksipä ei.

Ravintoloita
ja akvaario

Siam Paragonin alakerrassa on valtava ruokaosasto, josta löytyy 80 ravintolaa ja myymälää ensiluokkaisine tuotteineen. Paragonissa on myös suuri elokuvateatteri makuuasentoon taipuvine VIP-istuimineen ja pöytiintarjoiluineen sekä käynnin arvoinen akvaario Siam Ocean World.

Siam Paragon on ehdottomasti näkemisen väärti, ja tänne on helppo tulla – onhan Paragon kaupungin parhaalla tontilla, Skytrainin vaihtoaseman Siamin kyljessä. Ja kun se on koluttu läpi, ostoksia voi jatkaa viereisissä tavarataloissa – Siam Center, Siam Discovery ja MBK ovat aivan vieressä. Paragonin ambienssilla on kuitenkin hintansa: jos saman tuotteen saa muualta, hinta on siellä luultavasti edullisempi.

Naiselle: Tavarataivas. Kosmetiikkaa ja vaatteita silmänkantamattomiin. Passi mukaan, sillä voi anoa arvonlisäveron palautusta – ja se seitsemän prosenttiahan tekee jo tuhansia euroja.
Miehelle: Autokauppojen showroomeja Porschesta Lamborghiniin, hifiä ja elektroniikkaa. Huom. Jätä luottokortti hotellille, tulee halvemmaksi jos se varastetaan tallelokerosta.

PS. Paragonin ohella luksustuotteita kannattaa etsiä Emporium– ja Gaysorn-ostoskeskuksista. Esimerkiksi Louis Vuittonilla on liike näissä molemmissa, mutta ei Paragonissa.