sirocco.jpgKaakkois-Aasian pinta-alaltaan suurin ja Thaimaan toiseksi korkein rakennus, Silom-kadun päässä sijaitseva kolossaalinen State Tower erottuu Bangkokin iltamaisemasta suuren, valaistun kupolinsa (the Dome) ansiosta.

State Towerissa sijaitsee viiden tähden Lebua-hotelli ja useita mielenkiintoisia ravintoloita. Esimerkiksi Breeze 52:ssä kerroksessa on merellinen ravintola, josta on dramaattiset näkymät. Ehkä silti mielenkiintoisin on ravintoloista ensimmäisenä valmistunut, 63. kerroksessa sijaitseva Sirocco.

Sirocco on avoin ulkoilmaravintola, josta avautuu huikea näkymä ympärillä levittäytyvään Bangkokiin. Ravintolan itsensä mukaan näkymien on kuitenkin tarkoitus vain sävyttää makuelämyksiä, ei korvata niitä.

Tarjolla on herkullinen valikoima välimerellistä ruokaa ja viinejä. Taustalla soi kevyt jazz-tyyppinen musiikki, live-esityksiä on kuudesti viikossa.

Sirocco on Thaimaan mittakaavassa melkoisen tyyris, yli satakin euroa saa helposti kulumaan ruokailijaa kohti. Se ei kuitenkaan ole mitään verrattuna täällä vuonna 2007 järjestettyihin illallisiin, joissa pääsylippu maksoi miljoona bahtia (20 000 euroa) plus verot ja palvelumaksut. Neljääkymmentä asiakasta varten paikalle lennätettiin Euroopasta kuusi kolmen Michelin-tähden kokkia, ruoka-aineita ympäri maailmaa ja kalliita viinejä.

Tänne voi tulla
pelkälle drinkillekin

Sirocco-ravintolan yhteydessä on Sky Bar, drinkkibaari joka tarjoaa ruokapöytiä vielä huomattavasti paremman näköalapaikan kaupungin iltaan. Valaistun, väriään vaihtavan pyöreän tiskin ympäriltä on suorastaan henkeäsalpaavat näköalat. Juomien hinnat alkavat noin 8 eurosta, erityisesti kannattaa kokeilla Mojitoa.

Ravintolassa on smart casual -pukukoodi, joten sandaaleissa tai shortseissa tänne ei pääse. Tilasyistä myöskään reppuja tai ostoskasseja ei saa tuoda, eikä niille ole säilytyspaikkaa. Nykyisin henkilökunta pyrkii usein ohjaamaan asiakkaat ensin sisäravintolaan ennen ulkoravintolaan päästämistä – näin pyritään lisäämään myyntiä.

Yhteystiedot
Sirocco, the Dome at State Tower, 1055 Silom Road
(sisäänkäynti: Lebua Hotel Bangkok)
Puhelin: +66 (2) 624-9555
www.thedomebkk.com (myös ruokalista, online-varaukset ravintolaan)