Alkoholin vähittäismyynti on Thaimaassa sallittu kello 11–14 ja 17–24. Iltapäivällä on siis kolmen tunnin mittainen tauko, jonka aikana alkoholia ei saa ostaa – syystä, jota ei voine millään järjellä selittää.

Suuret kaupat ja ketjut kuten 7-Eleven tai Family Mart noudattavat myyntikieltoa melko tunnollisesti. Pikku puodit ovat huomattavasti joustavampia ja myyvät useimmiten kaikkea kellonajoista piittaamatta. Ravintoloissa käytäntö on vaihteleva. Olut saattaa kelvata lounasjuomaksi kello 13.45, mutta 14.05 sen tilaaminen voi jo olla mahdotonta.

Jotkut kaupat Thaimaassa myyvät alkoholijuomia niin, että normaalit ostokset maksetaan normaalisti erikseen, mutta alkoholijuomat ynnätään taskulaskimella ja lyödään kassaan myöhemmin, kun laki sen sallii.

juomakielto.jpgKäytännöt ovat myymäläkohtaisia ja riippuvat lähinnä siitä, kuinka hyvät suhteet kaupan omistajalla ja korttelipoliisilla on. Henkilökunnalla on yleensä varsin selvät toimintaohjeet, joten neuvottelut tai tinkiminen ei auta asiassa. Jossain myydään, jossain ei.

Thaimaan lomakohteissa ollaan tässäkin asiassa aina vähemmän tiukkapipoisia kuin Bangkokissa.

Myyntikielto ei koske yli 10 litran tukkueriä. Jos jano siis yllättää iltapäivän tunteina, supermarketista voi ostaa 10 litran täydennyserän kieltolain aikanakin.

Juhlapyhät ja vaalipäivät
alkoholittomia

Thaimaa on jo kieltänyt alkoholin myynnin uskonnollisten juhlapyhien aikaan. Kielto on voimassa myös vaalipäivinä ja vaaleja edeltävänä päivänä. Innokas terveysministeri on esittänyt myyntikieltoa kaikkiin juhla-aikoihin, myös Songkran-juhlan ajalle. Esitetystä kiellosta käytiin vilkasta keskustelua alkuvuonna 2009.