aalto-kitchen.jpgSilom-kadun varrella on tunnetusti tarjolla kiusauksia joka makuun, mutta nyt myös Janssonin kiusausta. Silom 21:n Sun Squarella avattu suomalaisvetoinen Aalto Kitchen tarjoilee bisnes- ja huvidistriktissä skandinaavisia suosikkiruokalajeja ja thai-ruokaa viihtyisässä ympäristössä.

Aalto Kitchenin avasivat marraskuussa 2008 Sami Heikkinen ja Juha Granfors, joista kumpikin on käynyt Thaimaassa yli kymmenen kertaa ennen tänne muuttoaan.

Alku ei ollut paras mahdollinen, koska avajaisia seuraavana päivänä Bangkokin lentokenttä suljettiin mielenosoitusten vuoksi ja turistivirrat kaupunkiin tyrehtyivät. Aalto Kitchen ei ole täysin löytänyt asiakaskuntaansa vieläkään, ja vaikuttaa useimmiten melko tyhjältä. Asiakkaan näkökulmasta tämä ei välttämättä ole huono asia, toimiihan palvelukin näin nopeammin.

Aalto Kitchen toimii kahdessa kerroksessa, joista alempaan ei juuri asiakaspaikkoja mahdu. Ulkona on lisäksi terassi, joka on mukavan etäällä kadun vilskeestä.

Hyvällä maulla tehty ja sisustettu yläkerta tarjoaa kotimaisille makuelämyksille viihtyisän ympäristön. Taustalla soi rauhallinen lounge, jazz tai jopa suomalainen musiikki.

Lihapullia ja
karjalanpaistia

Aalto Kitchenin listalta löytyy mm. lihapullia, karjalanpaistia, Lindströmin pihvi ja köyhiä ritareita. Tarjolla on myös aitoja karjalanpiirakoita ja munavoita sekä eri leivoksia, joita voi ostaa mukaan alakerrasta.

Ruoan laatu vaikuttaa melko korkealta, mutta annoskoot ovat varsin vaatimattomia. Alkuruoaksi yksi pienehkö karjalanpiirakka voi olla riittävä, mutta sudennälkä näillä annoksilla ei lähde.

Tarjoiluhenkilökunta on erittäin ystävällistä, kohteliasta ja asiantuntevaa. Esimerkiksi savukkeita ravintolassa ei myydä, mutta tarjoilija ehätti juosta asiakkaan puolesta jopa kioskille.

Testiryhmämme yli kymmenen koeruokailun sarja epäonnistui osin sikäli, että eri pääruokalajeja ei saatu testattua tarpeeksi laajalti. Testaaja jumittui herkullisiin lihapulliin, joita erottavat Michelin-tähdestä vain muutama ylimääräinen suolakide ja puolukkahillon korvaavat punajuuret.

Aalto Kitchenissä alkuruoat maksavat noin 120–180 bahtia, pääruoat 250–380. Thaimaalaiset ruokalajit ovat 110–120 bahtin hintaluokassa. Drinkkejä on tarjolla viinilistaa myöten.

Aalto Kitchen
+66 2 237 5953
www.aaltokitchen.com
1035/6 Sun Square
Silom soi 21 (aukio soiden 21 ja 23 välissä)