Ya Nui Beach (joka on eri ranta kuin Nui Beach) sijoittuu Phuketin lounaisosaan Promthep Capen ja tuulivoimalanäköalapaikan väliin. Sadan metrin levyisellä pikku rannalla voi nauttia rauhasta ja bongata laitesukeltajia peruskurssillaan. Ranta on mukavasti syrjässä hotelleista ja vilkkaista kaduista. Sopiva leiripaikka löytyy puiden katveesta tai rantahiekalta. Rantaa vastapäätä oleva kalliosaari suojaa suurimmilta aalloilta, mutta lisää merivirtojen todennäköisyyttä.

Ya Nuille pääsee skootterilla tai autolla. Ainakin skootterille löytyy aina pysäköintitilaa. Massiivisia tarjoiluja ja hierontakojuja rannalta tuskin löytyy. Tilanne saattaa vaihdella. Varmuuden vuoksi on hyvä ottaa reppuun mukaan vaikka Seiskan eli 7-Elevenin evästä ja juomaa.

Ya Nui Beachiltä voi matkaa jatkaa Promthep Capen upean auringonlaskun katseluun tai siirtyä tuulivoimalakukkulan kautta Nai Harnille ja vaikka Ao Sane Beachille.

Promthep Cape

Ao Sane Beach on hyvä snorklauspaikka

Reitti Ao Sane Beachille kulkee Nai Harn Beachin rannalta katsoen oikeaa laitaa johtavaa tietä pitkin. Autolla ei kannata yrittää, koska pysäköintitilaa ei autoille ole. Ainoaksi kulkuvälineeksi jää skootteri tai mönkijä. Rohkeasti vaan hotellin läpi tervehtien molempien päiden vartijoita ja välissä hotellin kellarin huoltotien läpi. Skootterilla pääsee aivan rantaan asti.

Rannalla olevasta ravintolasta saa virvokkeita ja yksinkertaisia ruoka-annoksia. Palvelu on tunnettu omalaatuisuudestaan. Itse ranta on rauhallinen ja pieni, satakunta metriä leveä. Hiekka on karkeaa ja meren koralleista ja eläimistä peräisin. Lasinsiruja saattaa löytyä, mutta ne ovat yleensä pyöreiksi hioutuneita. Pienessä ranta-aallokossa oikein istumalla voi saada selälleen kuorinnan.

Ao Sane Beach on erityisen hyvä snorklauspaikka. Riutan jäämistöltä voi tunnistaa monenkirjavia papukaijakaloja sekä pieniä rapuja. Rannalla on myös laitesukellusmahdollisuus. Lahdessa on paljon keskikokoisia huviveneitä poijuissaan. Huhujen mukaan veneellä yöpyminen ei maksa mitään. Veneellä saapuja toki selvittää päivän tilanteen.

Ravintolan asiakkaille on suihku ja jonkinlainen wc-tila. Jos niitä käyttää, niin on hyvä näyttäytyä henkilökunnalle ensin. Ainakin jalkojen huuhtelu pois lähtiessä onnistuu. Varsin suositeltava kokemus skootterilla liikkujalle, joskin Nui Beach on vieläkin eksoottisempi.