cha-am.jpgCha-Am on pieni, rauhallinen kalastajakaupunki Thaimaan itärannikolla, 160 kilometriä Bangkokista lounaaseen (Phetchaburi-provinssissa). Sen huomattavasti suurempi ja tunnetumpi naapuri on 25 kilometriä etelässä sijaitseva Hua Hin.

Tavallisesti Cha-Am on varsin hiljainen. Viikonloppuisin ja erityisesti loma-aikoina paikkakunnalle tulee paljon väkeä pääkaupungista, jolloin hotellit saattavat täyttyä. Perinteisesti Cha-Am on ollut bangkokilaisten turistien ja koululaisryhmien suosiossa. Länsimaalaiset matkailijat ovat löytäneet sen vasta hiljattain.

Cha-Amissa on pitkä ja siisti hiekkaranta, jolla riittää tilaa. Hiekka ei ehkä ole aivan yhtä valkeaa ja hienoa kuin Hua Hinissä, mutta vesi on varsin uimakelpoista ja paljon puhtaampaa kuin vaikkapa Pattayalla. Elämä keskittyy paljolti rannan lähistölle. Ostosmahdollisuuksia ja iltaelämää on vähänlaisesti. Kaupungin pohjoispäädyssä on kalasatama ja merellisiä ravintoloita.

cha-am-auto.jpgPohjoismaalaisten suosiossa

Jos loman tarkoituksena on päästä mahdollisimman kauaksi kotiympyröistä, Cha-Am ei ole ihannekohde. Kaupunki on erityisesti norjalaisten ja suomalaisten turistien suosima, mikä näkyy ja kuuluu katukuvassa. Täällä on mahdollista lukea edellispäivän Iltalehteä lihapullia ja perunamuusia syödessään. Taksikuski ja räätäli huutelevat hyviä huomenia, hedelmäkauppiaskin osaa jo laskea suomeksi viiteen.

Ellei tämä häiritse, Cha-Am on ihanteellinen paikka hermojen lepuuttamiseen. Turismin lieveilmiöt näkyvät täällä vähemmän kuin useimmissa muissa Thaimaan rantalomakohteissa. Keskiviikkoisin rantatuolitkin siivotaan pois maisemaa häiritsemästä.

Paikallinen elämänmeno on verkkaista ja ihmiset mukavia. Hintataso on edullisempi kuin Hua Hinissa, vaikka suurempien hotellien lähistöltä toki löytyy ylihinnoiteltuja, turisteille suunnattuja palveluita.

Hua Hin vain 25 kilometrin päässä

Liikkuminen Cha-Amissa onnistuu parhaimmin mopolla tai polkupyörällä. Mukava vuokraamo on esim. rantakadulla sijaitseva Somnuek, josta saa mopon päiväksi 200 bahtilla ja polkupyörän 20-50 bahtilla (1-3 henkeä!).

Cha-Amin etu on, että se sijaitsee vain puolen tunnin matkan päässä Hua Hinistä. Hua Hiniin voi sinnekin ajella itsekseen mopolla valtatien leveää piennarta pitkin, bussilla tai mukavimmin taksilla, jolloin parinkymmenen kilometrin hinnaksi kertyy 400-450 baht.

cha-am-koirat.jpgMonet suuret hotellit ja resortit sijaitsevat rannalla Cha-Amin ja Hua Hinin välillä. Osa näistä on todella loisteliaita ja tarjoaa monenlaisia ajanviettomahdollisuuksia.

Jos kansainvälisen resort-elämän asemesta on kiinnostunut intiimimmästä oleskelusta Cha-Amissa, kannattaa tutustua pieneen Pa’-Ka-Ma’-hotelliin. Viihtyisästi sisustettu, kohtuuhintainen boutique-hotelli on suunnattu selvästi thaimaalaisille ja huoneet ovat pieniä, mutta ellei tämä pelota, 800-1200 bahtille saa hyvän vastineen. Naapurihotelli tarjoaa tuplahintaan lisäksi uima-allasta ja kuntosalia.

Cha-Amiin pääsee Bangkokista parhaiten minibussilla Victory Monumentin tienoilta tai bussilla (Southern bus terminal).

Pakettimatkoja suoraan Suomesta

Suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat matkoja Cha-Amiin erikseen tai osana Thaimaan-matkapakettia.

Tjäreborg
Aurinkomatkat
Finnmatkat