Thaimaan maahantulokortit jaetaan yleensä lähtöselvityksen yhteydessä tai lentokoneessa. Jos sinulla ei vielä ole korttia ennen laskeutumista, voit kysyä sellaista lentoemännältä.

Maahantulokortti täytetään ennen maahan saapumista ja esitetään passintarkastuksessa Thaimaan rajalla (Immigration). Bangkokin Suvarnabhumi-lentokentällä maahantulotarkastus on portilta tultaessa ennen tulohallia, johon matkalaukut saapuvat.

Kortti on kaksiosainen. Siinä kysytään henkilötietojen lisäksi mm. osoite Thaimaassa ja kotimaassa, matkan tarkoitus ja vuositulot. Viisumin numeroa ei tarvitse täyttää, ellei ole erikseen hakenut ja saanut matkaa varten viisumia suurlähetystöstä.

Klikkaamalla oheista kuvaa näet mallin siitä, miten maahantulokortti täytetään.

Maastapoistumiskortti säilytetään passin välissä

Maahantulokortti (Arrival Card) jää Thaimaan viranomaisille, mutta samalla numerolla varustettu maastapoistumiskortti (Departure Card) leimataan ja laitetaan passin väliin. Se on esitettävä maasta poistuttaessa. Yleensä kortti nidotaan passiin, jotta se ei pääsisi häviämään. Jos kortti on kaikesta huolimatta hävinnyt, on lentokentälle mentäessä syytä varata tavallista enemmän aikaa. Asia selvitetään erillisellä tiskillä.

Tässä myös aiemmin käytössä ollut maahantulokortti.